Wednesday, September 21, 2011

Valmistume Portugali workshop'iks

21. septembril toimus Sally Stuudios esimene ettevalmistav kohtumine novembris toimuvaks Portugali workshop'iks. Portugali workshop'i pealkirjaks on "Tõlgendades hääli" ning teemaks kogukonnakunst.

Kogukonnakunsti võib nimetada ka kogukonda kaasavaks kunstiks (community engaged art), kogukonnal põhinevaks kunstiks (community based art), dialoogis kunstiks (dialogical art), avalikes huvides kunstiks. See on kunst, kus kunstnikud teevad vähem või rohkem koostööd inimestega, kes ei ole tavaliselt kunstiga seotud. Termin kerkis 1960ndate lõpus. Kogukonna, naabruskonna ja avaliku kunsti ideoloogia tugineb arusaamal sotsiaalsest võrdusest ning mitteformaalsest haridusest. Rõhk on kogukonna kaasamisel ja koostööl. Kogukonna kunst võib olla leidnud väljenduse linnakeskkonna elustamises või hoopis online-kogukondades. Kunst võib olla ükskõik mis vormis. Mõned projektid on kogukonda otseselt kaasanud, dialoogis olnud, teistel juhtudel on tehtud kunsti kogukonna heaks, ilma eelneva dialoogita ja ilma kaasamata.

Märksõnad: kogukond, naabruskond, kaasatus, koostöö, dialoog, paremaks muutmine, elukeskkond

Vaata linke mõnedest projektidest ja kunstnikest Inspiratsiooniks lehelt.

Ülesandeks 28. septembriks on teha presentatsioon ühe Eesti kunstniku või kunstirühmituse kohta, kes tegeleb kogukonnakunstiga või ühe/mitme kogukonnakunstiprojekti kohta Eestist. Esitluse vorm vaba, kestvus 5-10 minutit.

No comments:

Post a Comment